Bake-off afdeling

Met deze focus op snel, gezond en makkelijk eten is in de winkel speciale aandacht besteed aan de bake-off en koffie-afdeling. Hiervoor ontwikkelde Format Development van Albert Heijn to go in samenwerking met het retail ontwerpbureau 16 Mammals een nieuwe serie meubels.
Al vanaf de start van de nieuwe samenwerking tussen BP en Albert Heijn was het zaak om tijdens het ontwerpproces de verschillende wensen en belangen inzichtelijk te krijgen. “Door al aan het begin van het ontwerpproces de verschillende partijen snelle ontwerpschetsen te kunnen tonen, waren we in staat om al in een vroeg stadium alle betrokkenen hun input te laten geven. Hierdoor wisten we al snel waar we met het ontwerp naartoe gingen en konden we effectief en efficiënt werken.” aldus Ron Bakker, format developer bij Albert Heijn to go.
Zo sluiten de nieuwe houten meubels qua look&feel goed aan bij het verse bake-off assortiment. Terwijl door de overzichtelijke opbouw aan de voorkant de klant makkelijk contact kan maken met de medewerker. Bovendien kunnen de medewerkers de piekmomenten bedienen door aan de voorkant van het meubel planken uit te klappen voor tijdelijk extra assortiment. Ontwerper Rick Porcelijn van 16 Mammals vertelt: “door vroeg in het ontwerpproces daadwerkelijke mee te werken op de bake-off afdeling konden we het meubel niet alleen voor de klanten aantrekkelijk ontwerpen, maar draagt het meubel bovendien ook bij aan het plezierig en verantwoord werken van de medewerkers op deze afdeling.”
Door op deze manier met alle verschillende aspecten rekening te houden passen de winkels met het brede en diverse AH to go assortiment helemaal bij de diverse klanten op de BP stations.