Etos Leidsestraat

Etos heeft in 2018 stappen gezet om haar strategie uit te dragen en zo haar klanten te helpen elke dag lekker in zijn/haar vel te zitten. In het verlengde hiervan heeft Etos haar Amsterdamse filiaal in de Leidsestraat grondig verbouwd. Een unieke locatie waar Etos de winkel beleving en het assortiment helemaal op heeft toegespitst. Met naast nadruk op Health & Beauty extra aandacht voor producten die zowel voor omwonenden, passanten en toeristen handig zijn voor onderweg.

Om de winkel in een korte tijd te realiseren heeft Etos een ontwerpteam opgesteld waarin diverse interne en externe experts konden samenwerken. Samen met de bouwpartners heeft 16 Mammals hierbij geholpen met het realiseren van het ontwerp.

Met haar diverse ontwerp disciplines hielp 16 Mammals niet alleen tijdens de eerste conceptfase met ideeën voor de ‘design principles’, maar ook met snelle schetsen. Zodat alle betrokken partijen in een vroeg stadium effectief en efficiënt hun input konden geven op alle elementen van de winkel. In de hierop volgende ontwerpstappen hielp 16 Mammals bovendien met ontwerpvoorstellen, computer visualisaties en detailtekeningen om zodoende de diverse nieuwe elementen helder te maken voor alle betrokken partijen. Zo heeft 16 Mammals bijgedragen aan het ontwerpen en realiseren van de historische buitenkant van het pand, de layout van de winkel, de speciale vloerafwerking en verschillen interieur elementen zoals de nieuwe kassa’s en het groene neon kruis symbool in de etalage.

Zo is het ontwerp succesvol gerealiseerd binnen de randvoorwaarden van de Etos strategie, met de input en feedback van het hele team, goed maakbaar en bovenal met een sfeervolle inrichting en een toegankelijke uitstraling voor de klanten.