Verborgen impact in retail design

Verborgen impact retail

We willen een duurzamer retail Nederland en volgens ons is ‘grote dingen eerst’ het belangrijkste. We gaan terug naar de basis van het winkel ontwerp. Wat is nou ├ęcht de impact van een winkel interieur? En hoe ziet een winkel eruit als het geheel gemaakt is uit zo duurzaam mogelijke materialen?

Wij bij 16 Mammals hebben dat onderzocht. We namen steeds hetzelfde design van een simpel kastje, vervaardigd uit steeds een ander materiaal en vergeleken zo de impact van elk kastje. Niet alleen de CO2 uitstoot maar ook de ‘eco-costs’ en de energie die nodig is het meubel te maken hebben we berekend. Eco kosten zijn niet uit te drukken in geld maar gaat echt over de impact die het heeft op mens en milieu zoals bijvoorbeeld gezondheid, toxiciteit en schaarste in grondstoffen.

Ons doel is om deze berekeningen ook de maken voor bestaande winkel formules. We bekijken en berekenen wat de eco impact is van het huidige interieur om in kaart te brengen waar verbeterpunten liggen en wat makkelijke aspecten zijn om aan te pakken en zo de winkel te kunnen verduurzamen.

Op naar een eco positief retail Nederland!